Fröknäcke

 För ett tag sen gjorde jag ett knäckebröd, ett fröknäcke. Det är ett bra alternativ för att dels få bort gluten och sen även att få bort lite mer kolisar och sedan är det otroligt gott och mättande :)
Det finns många olika recept, med olika baser osv. Såhär valde jag att göra utifrån de jag hade hemma:
1 ägg
1/2 d solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl linfrön
3/4 dl mandelmjöl
Flingsalt till garnering
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader, blanda allt i en i bunke, tryck ut de på en plåt med bakplåtspapper, strö över flingsalt och sätt sedan i ugnen i ca 15 minuter.  
 
Detta är en halv sats då jag har en miniugn och därmed en liten plåt = kunde inte göra större. Beroende på äggets storlek kan det också behövas lite olika mängd av de torra ingredienserna.
 
Perfa att äta med ett ägg på till frulle eller mellis, eller att bara knapra som en bit om man är sugen :)

Ingredienser
Innan ugnen
Tog ut de och bröt i bitar och la de sen på gallret på eftervärme. Så de torkar lite mer :)
En liten knäcke-brödshög
Så kan man lägga dom i en glasburk så blire lite fint! Eller kanske ge bort som ge-bort-prelle?! :)
Åsa
2014-03-18 @ 18:39:25

Tack för tipset!! Jag gör 56kilo.se fröknäcke, fantastiskt gott med äggröra på : )

Svar: Ja men de va jag inne o kikade på, hon har ju mkt bra på sin blogg :) men de va några saker jag inte hade, hon hade så mkt i sitt ;) haha! Jag kör alltid på så snabbt som möjligt och även så enkelt som möjligt!!
Johanna wadegård




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0