Kokosolja

Jag har själv haft svårt för att bestämma vad jag ska använda för fett vid matlagning, främst vid stekning. Smör eller olja? Smör är massa fett, olja ska inte hettas upp(för den förstörs på nåt vis), det smakar illa (gör äggröra med olivolja, bläääää) osv. Men jag har nu hittat de bäst alternativet: kokosoljan. Det finns extremt mycket fördelar med kokosolja, dels påverkar det inte kolesterolet, är "rent" och massa saker där till. Det finns även många användningsområden för den: stekning, bakning, i kaffe/te, använda till hyn osv. Den är lätt att förvara, då den inte behöver vara kyld och har en lång hållbarhet. Vill ni veta lite mer och djupare info om kokosolja läste jag ett bra inlägg här: http://www.thedailygood.se/2013/11/k-som-i-kokosolja/
 
Jag använder mig av denna kokosolja:
Som finns att köpa lite överallt men typ bodystore.se eller en hälsobutik!
 
Jag är väl ingen storkonsument, men vid stekning används den alltid och även då jag gjorde den där "chokladkladdkakan" sist. Har även hört att en tesked i kaffet ska va superb :)
 
Ni kanske har läst inlägget som cirkulerat på facebook de senaste? Om innehållet i becel och margarin? (här hittar ni de: http://parnassen.wordpress.com/2013/11/14/symaskinsolja-bensin-i-margarin-bluffen-med-becel-at-naturligt-smor/). Att alla sånna där icke-smör är konstgjorda och innehåller skit har väl varit allmänt känt länge men i detta inlägg står det väl lite mer detaljerat hur processen går till. Tycker att inlägget är lite löjlig då rubriken säger att "becel innehåller symaskinsolja", vilket de inte gör utan det som "bildas i processen" typ har liknande molekyler(!?!) aa nåt sånt. Är ju ingen expert på kemi och sånt där men det är ändå intressant tycker jag och man kan väl i den utsträckning det inte bli för jobbigt undvika alla dessa konstgjorda saker! Jag har själv varken intresse, pengar, lust eller tid till att "äta Clean" och göra saker från grunden själv. Men när det handlar om ett sånt enkelt val som att köpa Bregott istället för becel så tycker jag valet är enkelt! Med tanke på all skit man får i sig via godis och läsk så är det ju bra att dra in på de nån annanstans ;)
 
Cocosa-puss på er!
RSS 2.0